24 юли 2013

ЗА ПОЛИЦАИТЕ


1. Този пост е леко неприличен. Някак е сходен със Станишевото откровение за катарзиса (казват ли се такива неща на пресконференция!). Затова моля за снизхождение. Ще разбера прихването, ако в един момент някой избухне в смях.

2. Тази история я зная от Вецнислав Благоев: Един млад, никому неизвестен музикант (имената варират - все имена на звезди), та този късметлия сполучил да свири с Майлс Дейвис! След свиренето маестрото даже му платил; казал: "За всички глупости които би могъл да изсвириш, но не изсвири."

3. Полицаите са също като нас (не-полицаите) - и сред тях (както и сред нас) има добри хора (преобладават) и не чак дотам добри (малко са, но действията им са по-видими/зрелищни; телевизиите по ги показват). При безредици вторите получават по-широк мегдан за изява.

4. Обвинете ме в крайна наивност, но вярвам на това, което чух тази сутрин от един участник в обсадата снощи; че в очите на някои полицаи е видял сълзи. Защото съм сигурен, че сред полицаите има и такива като мен.

5. Благодаря на полицаите.

6. Съвсем друго: тези, които недоволстваха, че хората в сегашния свят ставали все по-атомизирани, вече може да се зарадват. Защото въпреки празните пространства помежду ни, вече се усеща едно ПОЛЕ; СИЛА, която ни прави частици от нещо по-голямо и общо. Нещо, което не различава протестиращ от полицай, турчин от българин, адвокат от безработен. Тази сила действа върху всеки наивен. И е истинска. И имам доказателство за това. Но то е вече съвсем неприлично за споделяне. Пък и няма смисъл да се казва, защото би било разбрано само от хора, на които това доказателство също им се случва.

С обич - бай иван



Снимка от поста на Таня Гатева "ИСКАМЕ НОВИ ИЗБОРИ СЕГА 2013 Г."


Това във facebook

Няма коментари:

Публикуване на коментар